Huren

prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt

NBIS Contact Nieuws

Tel: 088 770 4400

4-Freedom

Waarom 4-Freedom

  • Eerlijk en transparant
  • Goede service
  • Gemak en zorgeloosheid
  • Goede woningen
  • Professioneel

U bent in het gedeelte

4-Freedom | Studenten- en zorgwoningen mogen soberder

Minister Blok past daarvoor de eisen in het 'Bouwbesluit 2012' aan. Hij hoopt het zo aantrekkelijker te maken voor investeerders om studentenwoningen te bouwen. Op 1 juli volgend jaar gaan de nieuwe regels in.
 
Volgens Blok hebben studenten over het algemeen geen behoefte aan een balkon. "Studenten zullen in het algemeen gebruik maken van de publieke buitenruimten in een stad. Bovendien is het zo dat studenten relatief kort wonen in een studentenwoning."
 
Wat niet in het persbericht van het ministerie staat, is dat ook zorgwoningen mogen versoberen. Ook die hoeven niet langer een buitenruimte te hebben.
 
De nieuwe regels moeten het verder voor particulieren makkelijker maken om zelf een nieuw huis te bouwen. Ze krijgen meer vrijheid bij het ontwerpen van hun huis, zoals bij de plaatsing van een trap of de hoogte van het plafond.
 
Daarnaast moeten nieuwe gebouwen met een publieksfunctie, zoals voetbalstadions, bioscopen en theaters, toegankelijker worden voor gehandicapten. Zo moeten mensen in een rolstoel altijd de hoofdingang kunnen gebruiken.
 
De minister verwacht dat bouwbedrijven door de scherpere regels jaarlijks zo'n 4 miljoen euro meer kwijt zijn om gebouwen toegankelijker te maken. Daar staat tegenover dat het bouwen van studentenwoningen voor bedrijven jaarlijks 6 miljoen euro goedkoper wordt door de versobering.
 
Bron: nos.nl

Terug