Huren

prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt

NBIS Contact Nieuws

Tel: 088 770 4400

4-Freedom

Waarom 4-Freedom

  • Eerlijk en transparant
  • Goede service
  • Gemak en zorgeloosheid
  • Goede woningen
  • Professioneel

U bent in het gedeelte

4-Freedom | Nog 7900 extra studentenhuizen te gaan

DEN HAAG - 

Van de 16.000 extra studentenwoningen die er in 2016 moeten zijn, is iets meer dan de helft opgeleverd. Met de duizenden wooneenheden die nu in aanbouw of nog in voorbereiding zijn, liggen de bouwplannen volgens minister Stef Blok minister Stef Blok (Wonen) op schema.

Dat heeft hij donderdag aan de Tweede Kamer geschreven. Het ministerie, de sociale studentenhuisvesters, hogescholen, universiteiten en steden hadden in november 2011 afgesproken om tot 2016 16.000 extra studentenkamers te bouwen. Dat worden er uiteindelijk iets meer: 16.302. In het afgelopen jaar zijn er ruim 3000 bijgekomen, waardoor de teller nu op 8.094 staat. Er zijn er ruim 3800 in aanbouw en bijna 4400 in voorbereiding.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is sceptisch. Volgens voorzitter Tom Hoven moet er flink haast worden gemaakt om de doelstelling nog te halen. Bovendien gebeurt het regelmatig dat woningen die 'in voorbereiding' zijn er toch niet komen, aldus Hoven.

Bij de nieuwe studentenkamers gaat het om nieuwbouw en om bestaande (kantoor)panden die zijn omgebouwd om er studenten in te huisvesten. Blok wijst erop dat er naast de sociale huisvesters ook commerciële partijen zijn die studentenkamers aanbieden. Daardoor zal het tekort aan die huisvesting verder afnemen, aldus de minister. Vooral in Utrecht, Eindhoven, Amsterdam, Ede en Nijmegen zijn de tekorten groot.

Bron: Telegraaf.nl

Terug