Huren

prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt

NBIS Contact Nieuws

Tel: 088 770 4400

4-Freedom

Waarom 4-Freedom

  • Eerlijk en transparant
  • Goede service
  • Gemak en zorgeloosheid
  • Goede woningen
  • Professioneel

U bent in het gedeelte

4-Freedom | Minder kamers voor studenten

KamersinNederland.nl schrijft dat de kans voor studenten om een kamer te vinden kleiner wordt door het succes van Airbnb in populaire steden in Nederland zoals Amsterdam en Utrecht.
 

'In populaire studentensteden zoalsAmsterdam of Utrecht, waar het kamertekort al groot is, wordt de kans op een kamer voor studenten mogelijk nog kleiner. Dit komt door woningverhuurwebsites voor toeristen als Airbnb', meldt KamersinNederland.nl.
 
KamersinNederland zegt van haar leden te horen dat kamers steeds vaker worden verhuurd of onderverhuurd via websites als Airbnb. 'De verhuur van kamers aan toeristen heeft grote gevolgen voor de kamerzoekende student, omdat er zo nog minder kamers beschikbaar zijn in de verschillende studentensteden'.
 
Volgens de site kiezen eigenaren en verhuurders er steeds vaker voor om kamers te verhuren via websites zoals Airbnb, simpelweg omdat ze op deze manier een hogere opbrengst hebben. Dat is natuurlijk vervelend voor de Nederlandse studenten, want er zijn duizenden studenten al weken of zelfs maanden op zoek naar een kamer.
 
Studenten hebben een steeds minder kans om een tijdelijke kamer te vinden. Veel studenten die geen kamer kunnen vinden voor onbepaalde tijd, huren vaak eerst een kamer voor tijdelijk, komen zo in contact met andere studenten en vinden via die weg vaak een kamer voor onbetaalde tijd.
 
Bron: KamersinNederland.nl

Terug