Huren

prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt

NBIS Contact Nieuws

Tel: 088 770 4400

4-Freedom

Waarom 4-Freedom

  • Eerlijk en transparant
  • Goede service
  • Gemak en zorgeloosheid
  • Goede woningen
  • Professioneel

U bent in het gedeelte

4-Freedom | 'Duidelijke signalen van herstel koopwoningmarkt'

Uit de zesde Monitor Koopwoningmarkt (tweede kwartaal 2014) blijkt dat het beste eerste kwartaal sinds de crisis in 2008 uitbrak, nu ook wordt opgevolgd door het beste tweede kwartaal. Het aantal hypotheekaanvragen, nieuw afgesloten hypotheken, verkochte woningen en het aantal feitelijke transacties zijn daarbij flink toegenomen. Daarnaast blijken nu ook de verkoopprijzen over de gehele linie licht te zijn gestegen.

Dit zijn volgens Expertisecentrum Woningwaarde van het OTB, onderdeel van de Faculteit Bouwkunde, Technische Universiteit Delft en RTL Z zeer duidelijke signalen van een koopwoningmarkt die zich in de komende maanden verder zal herstellen.

De zesde Monitor Koopwoningmarkt van het tweede kwartaal 2014 werd vandaag gepresenteerd en laat zien dat de activiteiten op de hypothekenmarkt en op de markt van bestaande koopwoningen duidelijk omvangrijker zijn dan in het vorige kwartaal. Dit past natuurlijk in het seizoenpatroon dat de koopwoningmarkt kenmerkt, maar ook ten opzichte van voorgaande jaren is het aantal verkochte koopwoningen en hypotheken flink hoger. Daarnaast zijn zowel de mediane verkoopprijs als de Prijsindex Bestaande Koopwoningen in het tweede kwartaal van 2014 wederom licht gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal.

Bron: www.vastgoedjournaal.nl

Terug